Selasa, 10 April 2012

Sesebutan ka Jelema

SESEBUTAN KA JELEMA




  1. Aki-aki = lalaki nu geus kolot pisan.
  2. Balég tampélé = mangkat begér, wani di tukangeun, ari di hareupeun éra kénéh.
  3. Bijil bulu mayang = saharti jeung balég tampélé.
  4. Budak = anak jalma nu can balég.
  5. Budak gumélo = budak nu san boga jeujeuhan (pikiran) lantaran budak kénéh, kira-lira umur 2-4 taun.
  6. Budak kamalolé = budak nu nurutkeun kapercayaan baheula kudu diruat, lantaran aya tanda wisnu (tanda bodas) dina awakna, biasana rarungsing teu daék cicing bari teu kanyahoan naon sababna atawa kasakitna.
  7. Budak pahatu = budak nu geus teu boga indung (ditinggalkeun maot).
  8. Budak yatim = budak nu geus teu boga bapa (ditinggalkeun maot).
  9. Budak pahatulalis = budak nu geus teu boga indung teu boga bapa.
  10. Bujang = lalaki nu geus balég tapi can kawin.
  11. Bujang jengléngan = jajaka tulén.
  12. Beubeureuh = kabogoh (lalaki).
  13. Bébéné = kabigih (awéwé).
  14. Cawéné = parawan, awéwé anu can kawin.
  15. Cetuk dawuk = jalma nu geus kolot, buukna geus méh kabéh bodas ku huis.
  16. Duda = lalaki nu kungsi boga pamajikan tur can kawin deui.
  17. Galak sinongnong = budak lalaki nu mimiti aya sir ka awéwé (sarua jeung balég tampélé, ngan geus rada aya kawani).
  18. Kolot = jalma nu geus cukup umur, leuwih ti tengah tuwuh.
  19. Kolot sapeuting = jalma kolot nu euweuh kanyaho (bodo), diupamakeun ka orok nu kakara dijurukeun sapeuting.
  20. Kokolot begog = jalma nu nyanyahoanan kawas nu geus kolot, nyeta-nyeta kalakuan kolot.
  21. Kontrong-kontrong = jalma nu geus kacida kolotna leuwih ti aki-aki.
  22. Lanjang = awéwé nu can kawin.
  23. Ngomboan = lalaki nu mimiti begér ka awéwé, sorana mimiti ngagedéan.
  24. Parawan = cawéné, awéwé nu can kawin.
  25. Parawan jekékan = mojang tulén.
  26. Randa/rangda = awéwé nu geus diserahkeun atawa ditinggalkeun maot ku salakina.
  27. Randa béngsrat/kulanjar = randa nu saenyana mah parawan kénéh, can sapatemon jeung salaki méméh diserahkeun.
  28. Séngsérang panon = parawan atawa bujang nu keur meujeuhna resep nénjo, resep naksir.
  29. Tangah tuwuh = jalma nu umurna kira-kira 40-45 taun.
  30. Turun amis cau = parawan nu mimiti begér.

Dicutat tina PEPERENIAN


Iing Firmansyah Iing Firmansyah

1 komentar:

  1. ¬ hal yg tidak pernah terbayangkan kini menjadi kenyataan,dengan keluarga saya untuk AKY SANTORO kami ucapkan banyak terimah kasih karna berkat BANTUAN AKY SANTORO ALHAMDULILLAH keluarga kami bisa lepas dari segala HUTANG HUTANG. karna nomor togel yang di berikan KY SANTORO YAITU-4D. nya BENAR BENAR TERBUKTI TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN.125 juta.ALLHAMDULILLAH saya bisa menutupi semua tuhang hutang saya.dan MOTOR saya yg dulunya aku gadaikan,kini sudah di tebus kembali.dan kami juga sudah membuka usaha kecil kecilan,kami tidak menduga KY SANTORO TELAH MERUBAH NASIB KAMI DALAM SEKEJAP.dan hanya AKY SANTORO Lah DUKUN TOGEL YANG PALING BERSEJARAH DI KELUARGA KAMI.ini adalah benar benar kisah nyata dari saya.dan saya tidak malu menceritakannya.semua tentang kesusahan yg perna saya jalani.karna di situlah saya mulai berfikir bahwa mungkin masih banyak saudara kami yg membutuhkan bantuan seperti saya.yang ingin seperti saya silahkan hub AKY SANTORO DI NOMOR(_0823_1294_9955_)Atau KLIK DISINI



    DI JAMIN 100% TEMBUS.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAHKAN ANDA BUKTIKAN SENDIRI.DAN SAYA SANGAT YAKIN BAHWA ANGKA GHOIB YANG DI BERIKAN KY SANTORO DAPAT MERUBAH NASIB ANDA SEPERTI SAYA.SEBELUMNYA SAYA MOHON MAAF KALAU ADA PERKATAAN SAYA YANG KURANG SOPAN.TOLONG DI MAAF KAN.TERIMAH KASIH.THANK'Z ROOMX ZHOBATH.!!!

    BalasHapus