Selasa, 03 April 2012

Emutaneun kangge Urang

Ngemutan Kangge wargi ST (Subang Tandang)...
Kalintang pentingna kangge Urang supados ulah lepat dina nulisna, margi lepat nulis bisa benten hartosna……….
Aamiin nusering di ucapkeun di Bahasa Arab,aya opat ..:

1.“AMIN” : (aliF srg mim sami pendek) hartosna AMAN, TENTRAM
2. “AAMIN”: (alif panjang & mim pendek),hartosna MEMINTA PERLINDUNGAN KEAMANAN
3.”AMIIN”: (alif pendek & mim panjang),hartosna JUJUR TERPERCAYA
4.“AAMIIN” (alif & mim sami panjang),hartosna KABULKANLAN DOA KAMI“
teras deui hindarkeun nyerat/ngetik (Amien) ???
margi ucapan“Amien” nu lazim dilafadzkeun ku jalmi nu nyembah berhala(Paganis me) Dewa Matahari MesirKuno: Amin-Ra (urang Barat menyebatna Amun-Ra). sareng di percaya sebagai DAJJAL

HINDARI OGE PENULISAN :

A SS, ASSKUM, MOHD,MOSQUE,4JJ I,MECCA !!
 wargi sadaya ...yu urang hindaran halhal anu di anggap sapele tapi Ageung Maknana sareng pangaruhna..
Kabiasa'an urang song nyingkat kata2 padahal hartosna janten benten :
 -ASS hartosna = Pantat mu
- ASKUM hartosna = celakalah kamu.
Margi kitu ucapkeun salam saleresna salam teh DOA, minimal Assalamu'alaikum......
-Mosque ( Masjid)
 Organisasi islam ngabuktoskeun hartosna Mosque = Reungit.
-MECCA tapi MEKAH,
margi MECCA nyaeta= rumah anggur/bir.
-MOhd tapi Muhammad,
margi Mohd,.nyaeta= anjing bermulut besar.
-4JJI tapi Allah SWT,
margi 4JJI hartosna = for judas Jesus Isa al masih.
Mudah-mudahan aya manfa'atna kangge urang sadayana Aamiin....

Adam Subang

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar